Om Projektet ViT

Igennem to sæsoner tegnede Ole Valdemar Nielsen mennesker i forskellige situationer i Tivoli. Det blev til i alt over 134 grafiske værker.

Da tegningernes rytmiske linjeforløb var inspireret af de lyde, han var omgivet af, mens han sad i Tivoli, kontaktede Ole komponist og musiker Jakob Draminsky for at høre, om han kunne skabe noget live lyd til et projekt omkring tegningerne og føre det tilbage til det offentlige rum.

Jakob har tidligere optrådt i mange forskellige sammenhæng og hans koncerter har netop den legende, eksperimenterende, dynamik, der passer godt til dette projekt.
Ole V. Nielsen undersøger, hvordan forskellige visuelle præsentationer og formatstørrelser af de originale tegninger og live tegning via en overheadprojektor interagerer med Jakobs musik og med et publikum omkring dem.

Valdemar i Tivoli flytter teknikker fra klassiske discipliner som Croquis og Frihåndstegning ind i et nyt kunstnerisk krydsfelt mellem mobil installation og performance og giver det tilfældigt forbipasserende publikum et indblik i, hvordan øjeblikkets kunstnerisk proces vokser ud af kroppenes rytmer og karakter.

Den fysiske installation består af et vist antal staffelier med udvalgte print af de originale tegninger; seks menneskelignende højttalere; et lærred, en aktivt tegnende billedkunstner med sin overheadprojektor; en livespillende musiker med sin samling af små legetøjsinstrumenter og stole til at sidde på.

Se mere om Jakob Draminsky Højmark hos: MultiSounds

Se mere om Ole Valdemar Nielsen hos OleValdemar.dk

Ole Valdemar Nielsen

Uddannet på henholdsvis Lollands Kunsthøjskole og Skolen for Brugskunst.
Ole V. Nielsen har holdt kunstudstillinger siden 1976 og sideløbende arbejdet med vægudsmykningsopgaver og forskellige billedsystemer til udsmykning på private og offentlige institutioner f.eks. Strandparkskolen Kbh., Adventskirken (under Kulturby Kbh.), Lindevang Skolen Frederiksberg.
Det kunstneriske arbejde blev udvidet med opgaver i træ, både indenfor møbelkunst og med restaureringsarbejde; Han har desforuden arbejdet med fremstilling af brugsgenstande ud fra Huggehusteknikker på Frilands museer i Danmark.
Ole V. Nielsen har undervist i billedkunst, både med grupper og på individuel basis.
Fra 2005-2009 var med til at drive Galleri Guggen i Stockholmsgade Kbh.
Medlem af gruppen Formlab.

Jakob Draminsky Højmark

Komponist og performer med interesse for musikalske fortællinger, lydkunst, musique concréte, improvisation og intermedia.
Han udforsker mulighederne i elektronisk modulation af den menneskelige stemme og
akustiske lydgivere. Flere af hans lydinstallationer, hans værker for klassiske kammerensembler og hans musikdramatiske arbejder er led i denne proces.
Draminsky har siden 1980 stået for lydspor til video- og teaterproduktioner samt flere udgivet værker i eget navn.
Fra 1990 til 2007 var han tilknyttet scenen for eksperimentel lydkunst i Barcelona og blev i 2014 cand.mag. fra Japanstudier ved Københavns Universitet med speciale i kulturteknologiske fortællinger.
Som udøvende musiker har han, parallelt med sine internationale improvisationsbaserede duo- og trioprojekter og sine mange solokoncerter i en årrække optrådt som side-man for den franske legetøjspianist, Pascal Comelade.