En event med Yantra af Christina Weisgard og lyd Jakob Draminsky Højmark.

Gennem elektronisk klang og meditative digitale billedforløb sætter “Yantra – frekvenser i bevægelse” fokus på det tværkulturelle og det globale i det lokale ved at forene energierne fra et flere tusind år gammelt østligt princip med en dansk sommerdag.

Den 23.08.22 fyldte Formlab og MultiSounds Metronomens rum og vinduer med lyd- og billedværket, “Yantra – frekvenser i bevægelse”.

Værket blander digitaliserede malerier inspireret af indiske billeder (Yantra) og ny komponeret meditativ, elektronisk lyd.

Foto taget i zonen The SkySpace

Billedkunstner Christina Weisgard har skabt materialet til billedsiden mens komponisten Jakob Draminsky Højmark står for musikken til værkets syv satser.

Det musikalske klangrum omkring  “Yantra – frekvenser i bevægelse” intoneres efter Johannes Keplers 1600-tals ideer om sfærens musik mens farvevariationerne i de digitaliserede Yantra trækker på ideer fra A. W. Rimingtons bog fra 1912, Colour-Music.

Hver af de dronebaserede satser udvikler sig indenfor et specifikt klang- og frekvensområde relateret til et af de syv Yantra, og kan opleves enkeltvis eller som en samlet verden.

I åbningstiden blev publikummet inviterede gratis indenfor til en kortere eller længere oplevelse af kontinuerligt vekslende versioner af de digitaliserede Yantra, der blev vist via videokanoner, på skærme i forskellige størrelser og på staffelier spredt i Metronomens rum, mens Draminskys elektroniske akkompagnement løbende udviklede sig over det centrale lydanlæg og på mindre systemer placeret rundt i bygningen.

I Metronomen kunne værkets syv, syv minutter lange audiovisuelle grundsatser opleves i zonerne:
The Chill / Contemplation Corner / MonoColor / HeadphoneHome / Open Ear / The SkySpace.
Eller de to ShareRoom hvor Draminsky arbejdede live i 45 minutter med et ekstra plan i lydbilledet. Det skete kl. 16 og kl. 20.

Sted:
Metronomen
Godthåbsvej 33
2000 Frederiksberg

Tak til Frederiksberg Kommunes Musikudvalg og Statens Kunstfond for støtte til projektet.

Video med sekvenser fra dagen:


https://youtu.be/AyZq4nHnUkQ